De praktische jacht en de veldwedstrijden zijn de doelen waar wij in onze training naartoe werken. Er is niets mooier dan een koude winterse jachtdag samen beleven met een goed getrainde en werkende retriever.
Hier en daar een workingtest en voor je het weet is het weer zomer. Misschien een korte vakantie en dan beginnen de duiven te vliegen. De honden worden op gepaste wijze bejaagd en later medio augustus mogen ze eenden apporteren.

Na het reguliere jachtseizoen is er een een kleine adempauze voor onszelf en de honden, maar lang duurt dit niet. Eind januari, begin februari gaan we weer rustig aan de slag. De dummy's gaan weer in de dummytas en de training wordt weer hervat of in het geval van een jonge hond gestart.

De jonge hond wordt de basis aangeleerd, heelwork, steadiness, waterwerk, aan-nemen van een lijn, jagen en leren omgaan met verleidingen.

De honden die al één of meerdere trainingseizoenen hebben meegemaakt worden weer even teruggenomen naar wat basistrainingen om hen daarna naar een hoger niveau te trainen.

Zodra de zomertijd ingaat en de dagen langer worden trainen we ook op locaties die verder gelegen zijn, zodoende leren de honden verschillende terreinomstandig-heden.
Go Back Gundogs
       Labrador retrievers voor de jacht
Korstiaan & Rieneke
Kleijwegt

Nederland

korstiaan.kleijwegt@ziggo.nl
Tel.  +31 181462616
Mob. +31 621200810

Drummer & Libby op jacht in Tienen (B)
Aan de rand van de maïs in België
Libby & Drummer - even ontspannen
'Traditie'
Een jachtdag is pas teneinde gekomen nadat het wild is opgespoord en ook de laatste gewiekte fazant is binnengebracht en is toegevoegd aan het tableau. De jacht wordt volgens traditie afgeblazen en een fantastische jachtdag is ten einde.

Onder het genot van een drankje en een hapje wordt de dag in alle rust geëvalueerd en herbeleefd.
Jacht


Update: 19.04.2018
Nederlands
©gobackgundogs
Facebook
De jonge hond doet zijn eerste ervaring op met ´warm´ wild. Rondom deze periode beginnen ook de picking-up dagen in het buitenland weer, waarbij gejaagd wordt op eenden en op patrijzen.